Bintang Korea Melahirkan Rasa Simpati Terhadap Kehilangan MH370

mh370, brian joo, korea, kevin, u-kiss, kim jong kook, lee min ho, jay park

Dunia dikejutkan dengan peristiwa kehilangan kapal terbang MH370 milik Malaysia Airlines yang berlepas dari KLIA menuju ke Beijing, China pada pagi Sabtu, 8 Mac yang lalu.
Macam-macam usaha telah dilakukan, namun pesawat MH370 yang hilang masih belum ditemui. Tapi kami masih berharap keajaiban akan berlaku. Hasil usaha semua dan doa seluruh dunia yang kita akan menemui pengakhiran.
Berita yang mengejutkan ini juga mendapat perhatian daripada pelakon dan artis Korea. Mereka pernah berkunjung ke Malaysia untuk mengadakan sesi promosi, konsert dan sebagainya. Perhatian mereka kepada apa yang berlaku buat rakyat Malaysia amat kami hargai.
Mari kita lihat pesanan yang dikongsi melalui laman media sosial twitter dan instagram mereka. Antara mereka yang menulis ialah penyanyi Brian Joo, Jay Park, Kevin dari kumpulan U-KISS, pelakon Lee Min Ho dan Kim Jong Kook.

Lee Min Ho

It is so unfortunate and heartbreaking to hear about this accident. I send my regards and consolation to the victims and families.
— Lee Min Ho Official (@leeminho2287) March 8, 2014

Brian Joo. Dia tidak gemar menaiki kapal terbang tetapi kerjayanya sebagai penghibur memerlukan dia menaiki kapal terbang untuk menghiburkan peminat.

Seriously, another plane crash? My fear’s just getting worse each day! My prayers go out to the families & friends of flight MH370!

— Brian Joo (@Brianjoomuzik) March 8, 2014

Jay Park

#PrayForMH370
— JAY BUM PARK (@JAYBUMAOM) March 10, 2014

Kevin U-KISS

My earnest prayers and deepest condolences for the passengers of Flight MH370 as well as their family and friends.
— Kevin ★ 유키스 케빈 ★ ケビン (@Kevinwoo91) March 10, 2014

Kim Jong Kook

Pesanan: … #prayformh370

Jika ada mana-mana lagi selebriti Korea yang turut melahirkan rasa simpati tapi tiada di sini, sila tinggalkan info di ruangan komen.

Turuti kami di:
Share on facebook
Share on twitter